Ben je een handige klusser en vind je zelf tafel maken leuk, dan kun je daarvoor online heel veel inspiratie opdoen. Natuurlijk is het in de eerste plaats van belang wat voor tafel je wilt gaan maken. Een tuintafel is wat anders dan een bijzettafeltje.

De lengte, breedte en hoogte moet je vooraf goed duidelijk hebben voordat je naar de bouwmarkt gaat om materialen te kopen. Denk er ook aan dat een tafel die buiten moet staan natuurlijk meer te lijden heeft van weer en wind.

Zelf tafel maken van sloophout

Sloophout of pallets zijn erg populair. Ga je aan de slag met zelf tafel maken dan is het misschien een idee om bij een houtzagerij of bouwmarkt te informeren naar afvalhout. Je kunt op die manier relatief goedkoop een tafel maken. Als je zelf een tafel maakt heb je natuurlijk ook gelijk een uniek exemplaar in huis waar er geen twee van zijn. En als je sloophout, steigerhout of pallets gebruikt ben je ook nog eens goedkoop uit.

Het boodschappenlijstje voor zelf tafel maken

Dit boodschappenlijstje heb je nodig als je voor zelf tafel maken naar de bouwmarkt gaat:

  • Steigerhouten planken
  • Latten
  • Koploze spijkers
  • Zelfborende schroeven
  • Lak of beits

Bouwtekeningen voor het maken van een tafel kun je bij verschillende bouwmarkten online vinden en ook in de winkel gratis meenemen.
Met deze materialen kun je aan de slag gaan om zelf een tafel te maken. Je begint met het bovenblad dat je op zijn kop op de grond legt. Zo kun je gemakkelijk de latten en de zijpanelen monteren. Vervolgens breng je voor de stevigheid een dwarsbalk aan zodat de tafel goed stevig staat. Als je klaar bent met het monteren van de tafel kun je hem gaan aflakken of beitsen. En zie daar: je zelfgemaakte tafel is klaar.

10.000 Houtbewerkingsprojecten? Download meerdere projecten! €47,00 Eenmalige Betaling. Haal Ze Nu!